Chevrolet Malibu

Vooruitzichten voor de nieuwe Insignia

Chevrolet gepresenteerd op de New York Auto Show 2015, de nieuwe generatie van de Malibu. Onder het lichaam: het platform van de komende Opel Insignia!

Op de New York Auto Show 2015 (03-12 april) presenteerde Chevrolet de negende generatie van de Malibu. Dankzij een nieuw platform dat de Malibu met de komende Opel Insignia (aangekondigd voor 2017) aandelen, de ingenieurs in staat waren om 136 kg gewicht te besparen. In tegenstelling tot zijn voorganger, moet het interieur veel meer luchtig door de uitgerekt door ongeveer tien centimeter wielbasis zijn. Volgens Chevrolet is het ontwerp in zijn fundamenten op basis van een Corvette.

Een lange lijst van extra’s is nu bekend: Ten airbags, cruise control met automatische rem, parkeerhulp, Totwinkelwarner, Lane Departure Warning, draadloos opladen van smartphones en OnStar met LTE zijn aan boord van de Malibu. Daarnaast is de on-board computer software “Teen Driver”, een soort van ouderlijke controle systeem: Met behulp van een speciaal geprogrammeerde voor hun kinderen sleutel kan worden gecontroleerd hoe snel, hoe ver en waar de auto werd gedreven met dit kind sleutel. Bovendien, de wizard de stereo te dempen, zolang de passagiers niet dragen van een veiligheidsgordel tijdens het rijden.
Aangekondigd drie motorvarianten
Als basismotor is een 1,5-liter Ecotec-motor (162 pk / 250 Nm) met turbocharger en start / stop-systeem. Een twee-liter turbo met ongeveer 253 pk (350 Nm) werd ook aangekondigd. Deze motor krijgt een acht-speed automatische geschonken. Daartoe moet het nog een hybride model. De 1,8-liter viercilinder is gekoppeld aan de elektromotor van de Chevy Volt en genereert een systeem vermogen van 185 pk bij een verwachte verbruik van 4,9 liter per 100 kilometer.

Het hybride systeem van de batterij een capaciteit van 1,5 kilowatt uur, waardoor met maximaal 88 km / h (55 mijl per uur, de maximum snelheid Highway meeste Amerikaanse staten) alleen werken op elektriciteit. Bij hogere snelheden (of wanneer de batterij leeg is) schakelt de verbrandingsmotor. In het vierde kwartaal van 2015, zal de Malibu rollen naar de Amerikaanse dealers. Prijzen zijn niet bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top